Kolačići sa medom i pahuljicama

Ovo je jedan od onih recepata koje sam nekada zapisala i neko vreme mi bude u glavi da ga isprobam, ali se u međuvremenu pojavi još bar 5 novih recepata koje bih probala, pa kolačići ostanu samo na papiru.

A za ove je baš šteta.

Sve se meša u jednoj činiji kašikom, ali postepeno, jedan po jedan sastojak. Kolačići se čuvaju u frižideru.

Potrebno vam je:

-2 supene kašike kakaa
-1/2 šolje kokosovog brašna
-3 kašike kokosovog ulja
-4 kašike meda (ja sam koristila med sa dodatkom liofilizirane maline @zlatoutegli)
-2 kašike nekog orašastog putera
-1 šolja nekih (najbolje hrskavih) pahuljica (speltine, ovsene…)
-4 kašike sitno seckanih oraha/lešnika/badema (najbolje bi bilo onih orašastih od kojih je i puter)

Sve zajedno mešajte u činiji kašikom, s tim što bi kokosovo ulje, med i orašasti puter trebalo dovesti u tečnije stanje blagim zagrevanjem. Od dobijene smese oblikujte kolačiće (možete i u nekim modlicama ako imate) i ostavite u frižideru na nekoliko sati da se stegnu.

U receptu sam koristila med sa dodatkom liofilizovane maline (čiji je ukus stvarno fantazija i moj neočekivani favorit), ali @zlatoutegli ima i med sa dodatkom liofilizovane borovnice, semena koprive, chia semena i kakaa, koji su takođe fantastični.

Liofilizacija je proces sušenja voća zamrzavanjem na temperaturama i do -60C, gde isparava oko 90% vode, ali voće zadržava svoj hemijski sastav, uz izbegavanje kontaminacije.

Iza ovog brenda stoje mladi preduzetnici Jelena i Miroslav koji se 5 godina bave pčelarstvom i sada su dobili priliku da svoje proizvode plasiraju u Roda marketima, kroz projekat @super_srbija, koji možete pratiti na Prvoj televiziji nedeljom u 18:45h.

Ovi medići nemaju druge dodatke, konzervanse i slično, već je u pitanju pravi vrcani cvetni med samo sa dodacima koji su navedeni.

Trenutno se mogu kupiti u pojedinim Roda prodavnicama (na profilu @super_srbija pogledajte gde ih možete pronaći u svom gradu), a ako ih podržimo i kupimo možda ćemo doprineti da ove, stvarno predivne, teglice postanu deo stalnog asortimana u Rodi.

Naravno, javljajte ako ste isprobali med i recept, prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *