O Bebinjamnjam

Drage mame i tate, bake, deke, tetke, ujke i ostali drugari

DOBRODOŠLI 🙂

na bebinjamnjam blog sa receptima za bebe, mališane, malu i veliku decu.

Ja sam Ivana, Uroševa mama.

Bebinjamnjam je nastao kao pomoćna baza recepata jedne mame, koja je usput i android developer, i koja je rešila da tu bazu podeli sa drugim mamama u nadi da će im biti od pomoći i da će im pokazati da spremanje domaćih kašica, pored toga što je najzdravije za bebu, nije ni komplikovano ni teško. Prvo je nastao nalog na Instagramu u želji da sačuvam slike obroka koje ću staviti u android aplikaciju, a onda i sama android aplikacija BebiNjamNjam.

Na Facebook stranici Bebinjamnjam možete naći neke popunjene nedeljne planere obroka koje sam pravila za svoje dete, kao i neke stvari koje bih da podelim sa vama, a vezane su za decu i ishranu.

Tablica koju sam pratila pri uvođenju namirnica pravile su članice Facebook grupe Zdrava hrana za naše bebe, a pravljena je prema smernicama Svetske zdravstvene organizacije. Videla sam nekoliko tablica uvođenja namirnica i ova mi se učinila najlogičnije i najispravnije, te sam je zato i koristila. Ukoliko ste vi drugačije uvodili hranu bebama svejedno se možete poslužiti receptima kako vi mislite da je najbolje za vaše dete.

Početak nemlečne dohrane se, takođe prema SZO, preporučuje od 6. meseca bebinog života.

U odeljku Šta,Kako,Zašto možete čitati moje tekstiće na razne teme o ishrani, namirnicama, savetima i drugim temama vezanim za bebe i mališane. U komentarima ili na mail mi možete javiti ako biste volele da neku temu posebno obradimo.

Molim vas da u komentarima ne bude ružnih reči, svađa ili vređanja, jer će takvi komentari biti obrisani. Slobodno se uključite u diskusiju (potkovanu činjenicama) i hajde da zajedno radimo na tome da naša deca rastu i jedu zdravu i (barem što se načina pripreme tiče) proverenu hranu.

Priznaćete da je u današnje vreme gmo i industrijske hrane to veliki izazov!

Prijatno drage bebice 😉

 

Bebinjamnjam na drugim portalima:

Intervju na portalu Kucica.net
Intervju na portalu OrganicNet
Brzi recept za portal OrganicNet
Tekst o uvođenju žumanceta za portal Alergija i ja
Keks sa suvim voćem i lešnicima za Momsters
Recept za zdraviju poparu za Momsters
Gostovanje na blogu Mamino vreme
Mama meseca Jun na blogu Moj prvi zalogaj