Ovas sa kiselim mlekom i paprikom

U poslednje vreme kod mog sina nista ne moze da prodje bez paprike, od doručka do užine i tako redom. Ne pravi pitanje da li je zelena, crvena ili žuta, ostaje mi samo još ljutu da mu uvedem 😁

Ovo je (ispran i potopljen veče pre pa ujutru kuvan 40 minuta) ovas sa kiselim mlekom i suncokretom, golicom i naravno, paprikom. Za mlađe od godine papriku ispecite ili obarite (inače je za uzrast 10+ po tablici koju sam pratila).

Što se tiče mlečnih prizvoda, za bebu uvek birajte one sa najvećim procentom mlečne masti, nikako diet, light i slične (ne)zdrave varijante.

Semenke sam propržila nekoliko minuta na suvom tiganju pa samlela i ubacila u kašu.

NAPOMENA

Često me mame pitaju kako da daju bebi ovsene pahuljice, ali retko se odlučuju za celo zrno žitarice.
Ok, treba više vremena za pripremu svakako, ali celo zrno je neuporedivo hranljivije od pahuljice, koja je nastala preradom celog zrna i skidanjem njegove opne u kojoj je najviše hranljivih materija.

3 Comments

 1. Pozdrav Ivana. Gde naci ovas u vidu celog zrna? Dm? Ili zdrava hrana? Da li isto tako preporucujete i npr umesto speltinih pahuljica davati bebi speltu u vidu zrna? Pozdrav i hvala

  • Zdravo,
   ima i u DM-u i u zdravim hranama, poslednji put sam kupila ovo Biospajzovo pakovanje.
   Zrno svake žitarice je mnogo bolji izbor od pahuljica i griza recimo, jer u zrnu ima najviše hranljivih sastojaka, koji se odstranjuju njegovom preradom u cilju dobijanja pahuljica i griza.
   Srećno u potrazi i prijatno 😉

 2. Prvo recepti, aplikacija i slike su sjajni. A sad pitanje, da li moze ovas (ili neke druge zitarice od celog zrna) skuvati uvece a ujutru napraviti kasicu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *