Zdrava čokolada

Zdrava čokolada za decu i odrasle je moj omiljeni recept, pogotovo što je na ovu bazu moguće uraditi bezbroj modifikacija.

Potrebne su vam 3 namirnice koje ćete izmešati, razliti ili staviti u kalupe, ohladiti i uživati u ukusu sa svojim mališanima.

Pomešajte 2 kašike sirovog kakaa, 2 kašike meda (manje ili više, u zavisnosti od toga koliko slatko volite) i 2 kašike kokosovog ulja u čvrstom stanju. Odnos je, kao što vidite, 1:1:1 tako da sami odlučite koji ćete broj kašika stavljati u zavisnosti od količine koju želite da dobijete. Moj predlog je da probate sa brojem 2, pa vidite da li možda više volite slađe ili manje slatko.

Ono što možete dodati po izboru su
kokosove mrvice, mleveni lešnici, bademi, kokani amarant, seckano suvo voce…

Dobijenu smesu stavite u kalupe ili razmažite po papiru, pa ubacite na kratko u zamrzivač, a onda čuvajte u frižideru.

NAPOMENA

Kakao je pun magnezijuma i gvožđa, ali je za uzrast 12+ kao i kokos.

“Kakao sadržava najvišu koncentraciju antioksidanta u usporedbi s bilo kojom namirnicom u svijetu.” (alternativa-za-vas.com) 🍯

Med je takođe 12+ (i to bagremov), prema nekim tablicama i 24+. Svakako budite pažljivi sa uvođenjem, dajte više dana po malo.

2 Comments

    • Zdravo Ivana, ima raznih po zdravim hranama, mislim da je jedan od kvalitetnijih kakao brenda JustSuperior, uglavnom taj koristim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *